Støttet samvær

Hos Socialplan tilbyder vi støttet samvær i henhold til Barnets Lov § 104 stk. 3, hvor formålet er at tilbyde støtte under samværet med barnet og forældre.

For støttet samvær foreslår vi, at der tilbydes samtaler med forældrene både før og efter samværet. Dette giver forældrene mulighed for at blive forberedt til samværet og efterfølgende evaluere det, hvilket skaber klarhed om både barnets og forældrenes udvikling.

Socialplan bestræber sig på at etablere en positiv og konstruktiv ramme for samvær, hvor vores hovedmål er at støtte forældre i at opbygge og vedligeholde en god relation til barnet. Vores fokus er at sikre, at samværet er både trygt og udviklende ved at levere nødvendig støtte til både forældre og barn under samværet.
Vi påtager os en aktiv rolle i den støttende proces og tilpasser vores indgriben efter behov. Vores tilgang er fleksibel og imødekommer de særlige behov i hver enkelt situation, hvilket sikrer en optimal og støttende oplevelse for alle involverede parter.

Vi kan tilbyde, at det støttet samvær afholdes i et neutralt sted, såsom vores lokale, hvor vi sikrer optimale rammer for et positivt og udviklende støttet samvær. Det kan også foregå på en legeplads. Ligeledes kan det foregå ved plejefamiliens hjem, anbringelsesstedet, forældrenes hjem eller kommunens lokaler. Vi tilpasser os efter der, hvor det vurderes hensigtsmæssigt.

Således det ses nødvendigt at der er behov for, at det støttet samvær skal foregå på et andet sprog end dansk kan behovet tilgodeses.

Indsend henvisning

Indsend en henvisningsformular til Socialplan, som vil blive behandlet hurtigst muligt af vores rådgivere

Kontakt Rådgiver

Du er altid velkommen til at kontakte en af vores rådgivere for mere information.