Støtteperson til forældre med anbragte børn uden for hjemmet

Socialplan tilbyder støttepersoner i overensstemmelse med barnets lov § 75 med det formål at lytte til og støtte forælderen/forældrene i forbindelse med barnets/børnenes anbringelse uden for hjemmet.
Vores primære opgave er at assistere forælderen/forældrene med at acceptere anbringelsen ved at åbne en dialog om årsagerne til anbringelsen og placere begivenhederne i en større sammenhæng.

Som neutrale støttepersoner lægger vi vægt på at skabe et trygt rum, hvor forælderen/forældrene kan dele deres tanker og følelser fortroligt. Vi fokuserer på aktiv lytning og at være der for forælderen/forældrene.

Vi stræber efter at besvare og forklare de spørgsmål, forælderen/forældrene måtte have vedrørende den offentlige sagsbehandling og bistår med at forberede forælderen/forældrene til møder samt evalueringen af disse. Vi hjælper også med at læse og forstå det skriftlige materiale om anbringelsen.

Socialplan bestræber sig altid på at matche en støtteperson, der taler samme sprog og har kendskab til kulturen, hvis forælderen/forældrene taler et andet sprog og kommer fra en anden kulturel baggrund.

Indsend henvisning

Indsend en henvisningsformular til Socialplan, som vil blive behandlet hurtigst muligt af vores rådgivere

Kontakt Rådgiver

Du er altid velkommen til at kontakte en af vores rådgivere for mere information.