Ledsageordning

Hos Socialplan tilbydes der ledsageordning i henhold til Barnets lov § 89 til børn som ikke kan begive sig selvstændig ud af hjemme grundet betydeligt og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne til deres selvvalgte aktivitet.

Ledsagerordningen sigter mod at styrke barnets selvstændighed, valgmuligheder og ansvar for egen tilværelse. Formålet er at give barnet muligheden for aktiv deltagelse i aktiviteter uden for hjemmet. Det kan være til besøg i svømmehallen, koncert, biograf eller måske en se en sportsbegivenhed uden behov for at bede familie eller venner om hjælp. Det kan også være, at der er brug for ledsagelse til, at klare praktiske opgaver.

Børn i alderen 12-18 år med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne har ret til 15 timers ledsagelse om måneden, forudsat at barnet selv ønsker det. Barnet kan sammen med sine forældre vælge en ledsager.

Ledsagerordningen er dedikeret til aktiviteter, valgt af barnet selv, uden inkluderet socialpædagogisk bistand.
Ledsagelsesordningen tilpasses individuelt baseret på den enkeltes valgte aktiviteter og behov. Den kan finde sted om morgenen, middagen, aftenen og endda i weekenden.

Socialplan kan tilbyde ledsager der taler den enkeltes modersmål.

Indsend henvisning

Indsend en henvisningsformular til Socialplan, som vil blive behandlet hurtigst muligt af vores rådgivere

Kontakt Rådgiver

Du er altid velkommen til at kontakte en af vores rådgivere for mere information.